Keep Server Online
If you find the Apache Lounge, the downloads and overall help useful, please express your satisfaction with a donation.
or
A donation makes a contribution towards the costs, the time and effort that's going in this site and building.
Thank You! Steffen
Your donations will help to keep this site alive and well, and continuing building binaries. Apache Lounge is not sponsored.
| |
|
Topic: PHP5 and GD |
|
Author |
|
x24804
Joined: 22 Nov 2006 Posts: 2
|
Posted: Tue 05 Dec '06 20:50 Post subject: PHP5 and GD |
|
|
Hi All,
I'm having an issue with using GD in my PHP script. Following is the script:
**************************
<?php
// set up image
$height = 200;
$width = 200;
$im = imagecreate($width, $height);
$white = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
$blue = imagecolorallocate($im, 0, 0, 64);
//draw on image
imagefill($im, 0, 0, $blue);
imageline($im, 0, 0, $width, $height, $white);
imagestring($im, 4, 50, 150, 'Sales', $white);
//output image
header('Content-type: image/png');
imagepng($im);
//clean-up
imagedestroy($im);
?>
**************************
All of this is within the "body" tags. When I run this (through Dreamweaver) I get the following displayed on the screen:
"The image “http://localhost/simplegraph.php” cannot be displayed, because it contains errors."
What errors are there? I checked the phpinfo(); script, and it DOES show that I have gd enabled. I looked at my Apache error logs and I don't see anything telling me about THIS error. I tried other sample codes and I get the exact same error message. What could I possibly be doing wrong? Do I need that mcimage software? Of note, I noticed that I'm NOT able to write, for example, "ImageCreateTrueColor" as is...I must write all of the commands in small caps (imagecreatetruecolor). Could that be a sign of trouble? (I'm using Windows XP Professional...yes, I know, and I'll be moving to the Mac OS in a few months.) Thanks.
Telly |
|
Back to top |
|
James Blond Moderator
Joined: 19 Jan 2006 Posts: 7371 Location: Germany, Next to Hamburg
|
Posted: Wed 06 Dec '06 10:28 Post subject: |
|
|
This can not work in <body></body> You have to include it as an image.
Code: |
...
<body>
....
<img src="your.php" with="200" height="200" alt="your text" border="0" />
...
</body>
|
|
|
Back to top |
|
x24804
Joined: 22 Nov 2006 Posts: 2
|
Posted: Thu 07 Dec '06 3:39 Post subject: No dice |
|
|
James,
That doesn't work either. The funny thing is that I downloaded GDGraph from Hotscripts and THAT works just fine. I tried every code you posted including the one from the PHP site. Thanks, though.
Telly |
|
Back to top |
|
Brian
Joined: 21 Oct 2005 Posts: 209 Location: Puyallup, WA USA
|
Posted: Sat 09 Dec '06 0:26 Post subject: |
|
|
Do you have a PHP.LOG file you could refer to?
Check that and the server logs as well as even maybe the Windows event viewer (I am grasping on that one).
Finally, did you kick out the preceeding header such as:
Code: | header( 'content-type: image/pjpeg' );
header( 'content-type: image/gif');
... and so on... |
This would be done within the image generating script, so if your script does not tell the browser what to expect, then it wont necessarily know how or what to display. |
|
Back to top |
|
James Blond Moderator
Joined: 19 Jan 2006 Posts: 7371 Location: Germany, Next to Hamburg
|
Posted: Sat 09 Dec '06 9:45 Post subject: |
|
|
I tested that script on my server and it works fine. |
|
Back to top |
|
|
|
|
|
|